Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Heeft u problemen met uw fundering?

Een stevige fundering is cruciaal voor de basis van uw woning of andere constructie. Het is namelijk verantwoordelijk voor het overdragen van het gewicht op de ondergrond. Als uw woning een slechte fundering heeft, is deze niet veilig. Vermoedt u dat uw fundering gebreken vertoont? Wacht dan niet te lang en lees hier alles wat u moet weten over funderingsherstel en wat wij voor u kunnen betekenen.

Probleem melden Meld het ons

Kenmerken funderingsproblemen

Klemmende deuren, ramen die niet goed sluiten, scheuren in muren en scheve vloeren zijn veel voorkomende tekenen van funderingsproblemen. Trek bij deze signalen aan de bel, want dit betekent dat funderingsherstel vaak noodzakelijk is. Wacht u af met ingrijpen dan is het goed mogelijk dat het herstel van de fundering en de gevolgschade vele malen duurder worden en de waarde van uw woning daalt. Wij helpen u graag met het snel en vakkundig herstellen van uw fundering.

Meest voorkomende funderingsproblemen

Er zijn vaak meerdere factoren die funderingsproblemen veroorzaken, waardoor de fundering of aanbouw verzakt. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Uitdroging: verlaging van de grondwaterstand of een tijdelijke afname van het grondwaterpeil als gevolg van droge weersomstandigheden of geplante bomen.
 • Externe belastingen: verschillende factoren van buitenaf, zoals trillingen van verkeer op nabijgelegen wegen, windbelasting, zware bouwwerkzaamheden of grondwaterstromen kunnen de fundering aantasten.
 • Belasting: het gewicht of de kracht die op de fundering wordt uitgeoefend door het gewicht van mensen, meubilair of het gebouw zelf.
 • Bodemgesteldheid: door het wegspoelen van draagkrachtige ondergrond of door inklinking van veen- of kleigrond verliest de fundering draagkracht en verzakt.

Oorzaken verzakken fundering

In Nederland hebben veel gebieden te maken met een slappe bodem die hoofdzakelijk bestaat uit klei en veen, waardoor de ondergrond voortdurend in beweging is. Hierdoor zijn er verschillende oorzaken die bijdragen aan het verzakken van funderingen, een probleem dat niet altijd direct zichtbaar is. De fundering wordt continu aangetast, wat betekent dat funderingsproblemen altijd op de loer liggen.

Waardoor wordt een fundering aangetast?

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot verzakking van de fundering. Hieronder staan de meest voorkomende:

 • Aantasting van houten palen door schimmels en bacteriën, wat vaak het gevolg is van droogstand.
 • Bodemdaling kan leiden tot ongelijke zetting van de fundering of het gebouw, waarbij verschillende delen op verschillende snelheden dalen of zakken.
 • Veranderingen in de grondwaterstand die invloed hebben op funderingen op staal.
 • Beschadiging van de fundering door planten en boomwortels.
 • De fundering voldoet niet meer aan de huidige eisen wat betreft het gewicht dat het moet dragen.

Om het risico op verzakking van de fundering in kaart te brengen, zijn taxateurs sinds 2021 verplicht om bij het taxeren van woningen een funderingslabel toe te kennen.

Wat betekent een funderingslabel?

Een funderingslabel geeft het risico op verzakking aan bij een woning of aanbouw. Het kan voorkomen dat de fundering hersteld of zelfs vervangen moet worden, wat leidt tot hoge kosten voor de huiseigenaar. Bij de aankoop van een huis wordt meestal alleen gekeken naar de zichtbare aspecten, terwijl er onder de grond grotere problemen kunnen zitten waarvan potentiële kopers zich vaak niet bewust zijn. Taxateurs zijn daarom sinds 2021 verplicht om in hun beoordeling mee te nemen of de fundering van het huis eventueel kwetsbaar is.

Hoe wij de fundering weer herstellen

Funderingsherstel is vaak complex en de oorzaak van het funderingsprobleem is meestal niet direct duidelijk, een zorgvuldig opgestelde plan van aanpak is dan ook noodzakelijk.

Eerst kijken we tijdens een bezoek samen naar de mogelijke oorzaak van de funderingsproblemen. Vervolgens stellen we een vrijblijvend herstelplan op, inclusief een bijbehorende offerte. Hierbij houden we rekening met aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de bestaande constructie. Het herstelplan geeft een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren en hoe we dit voor u gaan aanpakken. Zo zorgen wij ervoor dat u straks weer veilig woont.

Minimale overlast, maximale zekerheid

Voor het herstellen van funderingen of verzakte aanbouw maken we gebruik van ons eigen ontwikkelde Heli Pile paalfunderingssysteem. Met de Heli Pile zijn wij in staat om trillingsvrij en met minimale overlast uw fundering te herstellen en verzakkingen te verhelpen. We gebruiken geen grote zware machines en kunnen op vrijwel elke plek in en rond uw woning komen. Zo ervaart u minimale overlast en hinder tijdens de werkzaamheden.

Waarom kiezen voor Target Fixings?

Bij Target Fixings bent u aan het juiste adres om uw fundering te herstellen. Ons unieke “alles onder 1 dak” concept onderscheidt ons van de concurrentie. Bij ons kunt u rekenen op:

 • Gratis inventarisatie
 • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
 • Testen in het werk mogelijk
 • Minimale overlast tijdens de werkzaamheden
 • Werken op 1 m² mogelijk
 • Onzichtbare oplossingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Er wordt netjes gewerkt. Er wordt ook rekening gehouden met de tuin. Geen luide radio en er wordt elke dag goed opgeruimd, de werkplek blijft netjes. Bedankt.

H.J. , Sneek
89

Een onverwachte wending aan herstellen van waterschade aan ons huis…een loshangende zijgevel en de fundering daaronder bleek te zijn weggezakt. Er was haast geboden en Target Fixings heeft dit zeer snel opgelost voor ons. Goed en duidelijk overleg, met ons en de verzekering. Target Fixings heeft ons zeer goed bijgestaan in een spannende situatie. Complimenten voor de familie Rijpma, onze hartelijke dank!!

Mevr. Hummel Drachten

Vragen en contact

Wij kunnen u helpen met alle funderingsgerelateerde problemen. Mocht u vragen hebben, bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen. Voor specifieke informatie kunt u terecht op de volgende pagina’s waar we u meer vertellen over hoe u uw funderingen kunt laten herstellen, maken of hoe wij de verzakking verhelpen.

Heeft u andere vragen en bent u nieuwsgierig naar onze service: bel ons op 0513 – 61500 of stuur een mail naar info@targetfixings.nl.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Is uw fundering toe aan herstel en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via het formulier hieronder. Wij staan voor u klaar om u te helpen met een oplossing op maat.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.