Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Een gescheurde gevel zorgt niet alleen voor een minder fraai aanzicht, maar heeft ook een nadelig effect op de constructie van uw woning. Zit de scheur in het metselwerk? Dan kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren.

Het is belangrijk eerst de oorzaak van de scheurvorming te achterhalen, omdat u anders alleen met symptoombestrijding bezig bent wat vaak leidt tot verergering van het probleem.

Last van scheuren in de buitenmuren? Neem contact op

Oorzaken scheuren in muur

De oorzaak van scheurvorming kan heel divers zijn. Een verzakkende fundering is een veel voorkomende oorzaak, maar ook een te hoge belasting boven een raam of te weinig ruimte voor het metselwerk om te kunnen uitzetten en krimpen, kan leiden tot scheuren. Roestend ijzer in de gevel kan eveneens leiden tot ernstige scheurvorming. Meestal is er niet één, maar een combinatie van verschillende oorzaken die leiden tot scheurvorming.

image

Scheur in metselwerk laten repareren

Het is dus noodzakelijk om scheurvorming in een vroeg stadium te herkennen en aan te pakken. Zo voorkomt u vervolgschade. Weet u niet waar de schade in uw muur door ontstaan is? We komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Als we de oorzaak hebben gevonden, kunnen we gaan beginnen met de scheur in het metselwerk onzichtbaar voor u weg te werken. Wanneer de scheur in het metselwerk zit, beginnen we met het uithakken van de oude stenen en voegen waar de scheur zich bevindt. Daarna metselen we de nieuwe stenen en is de scheur verdwenen.

Het is echter wel mogelijk dat u de bewuste plek nog goed kan zien. Maar na verloop van tijd vervaagt dat, en ziet u er niets meer van.

Versterken van uw muur

We repareren niet alleen uw muur, maar we zorgen er ook voor dat het metselwerk weer extra sterk is. Voor scheurherstel maken wij gebruik van ons Bar Flex en Bond Flex systeem, ook wel bekend als het spiraalanker-systeem. Dit systeem wordt in eigen huis ontwikkelt en geproduceerd en maakt het mogelijk om uw metselwerk nagenoeg onzichtbaar te versterken en te verbinden.

image

Waarom kiezen voor Target Fixings?

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Schade laten onderzoeken?

Een ding is zeker, een gescheurde gevel herstelt zich nooit vanzelf. We helpen u graag weer fijn en veilig wonen. Maak een afspraak en we komen vrijblijvend de situatie voor u beoordelen.