Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Een gescheurde gevel zorgt niet alleen voor een minder fraai aanzicht, maar heeft ook een nadelig effect op de constructie van uw woning. Zit de scheur in het metselwerk? Dan kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren.

Het is belangrijk eerst de oorzaak van de scheurvorming te achterhalen, omdat u anders alleen met symptoombestrijding bezig bent wat vaak leidt tot verergering van het probleem.

Last van scheuren in de buitenmuren? Neem contact op

Oorzaken scheuren in muur

De oorzaak van scheurvorming kan heel divers zijn. Een verzakkende fundering is een veel voorkomende oorzaak, maar ook een te hoge belasting boven een raam of te weinig ruimte voor het metselwerk om te kunnen uitzetten en krimpen, kan leiden tot scheuren. Roestend ijzer in de gevel kan eveneens leiden tot ernstige scheurvorming. Meestal is er niet één, maar een combinatie van verschillende oorzaken die leiden tot scheurvorming.

image

Scheur in metselwerk laten repareren

Het is dus noodzakelijk om scheurvorming in een vroeg stadium te herkennen en aan te pakken. Zo voorkomt u vervolgschade. Weet u niet waar de schade in uw muur door ontstaan is? We komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Als we de oorzaak hebben gevonden, kunnen we gaan beginnen met de scheur in het metselwerk onzichtbaar voor u weg te werken. Wanneer de scheur in het metselwerk zit, beginnen we met het uithakken van de oude stenen en voegen waar de scheur zich bevindt. Daarna metselen we de nieuwe stenen en is de scheur verdwenen.

Het is echter wel mogelijk dat u de bewuste plek nog goed kan zien. Maar na verloop van tijd vervaagt dat, en ziet u er niets meer van.

Versterken van uw muur

We repareren niet alleen uw muur, maar we zorgen er ook voor dat het metselwerk weer extra sterk is. Voor scheurherstel maken wij gebruik van ons Bar Flex en Bond Flex systeem, ook wel bekend als het spiraalanker-systeem. Dit systeem wordt in eigen huis ontwikkelt en geproduceerd en maakt het mogelijk om uw metselwerk nagenoeg onzichtbaar te versterken en te verbinden.

image

Waarom kiezen voor Target Fixings?

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Schade laten onderzoeken?

Een ding is zeker, een gescheurde gevel herstelt zich nooit vanzelf. We helpen u graag weer fijn en veilig wonen. Maak een afspraak en we komen vrijblijvend de situatie voor u beoordelen.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de oorzaken van scheurvorming in buitenmuren?
De oorzaken van scheurvorming in buitenmuren kunnen heel divers zijn, zoals een verzakkende fundering, te hoge belasting boven een raam, te weinig ruimte voor het metselwerk om te kunnen uitzetten en krimpen, en roestend ijzer in de gevel. Meestal is er niet één, maar een combinatie van verschillende oorzaken die leiden tot scheurvorming.

2. Wat zijn de gevolgen van een gescheurde gevel?
Een gescheurde gevel heeft niet alleen een minder fraai aanzicht, maar kan ook een nadelig effect hebben op de constructie van uw woning. Als de scheur in het metselwerk zit, kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het belangrijk om scheurvorming in een vroeg stadium te herkennen en aan te pakken om vervolgschade te voorkomen.

3. Hoe wordt een scheur in het metselwerk gerepareerd?
Als de oorzaak van de scheurvorming is gevonden, kan worden begonnen met het herstellen van de scheur in het metselwerk. Dit gebeurt door het uithakken van de oude stenen en voegen waar de scheur zich bevindt, het metselen van nieuwe stenen en het versterken van het metselwerk met behulp van het spiraalanker-systeem. 

4. Kan de scheur volledig onzichtbaar worden gerepareerd?
Het is mogelijk dat u de bewuste plek waar de scheur zich bevindt nog goed kan zien na de reparatie. Na verloop van tijd vervaagt dat echter en ziet u er niets meer van. Door het gebruik van het Bar Flex en Bond Flex systeem wordt het metselwerk nagenoeg onzichtbaar versterkt en verbonden.

5. Waarom zou ik kiezen voor Target Fixings?
Target Fixings biedt een gratis inventarisatie, een goed onderbouwd herstelplan met offerte, testen in het werk is mogelijk, minimale overlast, en werken op 1 m² is mogelijk. Bovendien wordt voor scheurherstel gebruik gemaakt van het Bar Flex en Bond Flex systeem, dat in eigen huis is ontwikkeld en geproduceerd. Dit systeem maakt het mogelijk om het metselwerk nagenoeg onzichtbaar te versterken en te verbinden.