Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Net als ieder onderdeel van uw woning heeft ook uw gevel onderhoud nodig. De gevel is het visitekaartje van uw woning, beschermt de achterliggende constructie tegen weersinvloeden en is in een aantal gevallen onderdeel van de draagconstructie. Bij duurzaam gevelherstel gaan we verder dan het opnieuw voegen van uw buitenmuur. Bij duurzaam gevelherstel kijken we naar de algehele staat en de functie van de gevel.

Schade aan uw gevel? Vertel het ons

Hoe schade aan uw gevel kan ontstaan

Door veroudering kunnen namelijk een aantal onderdelen hun werking verliezen, denk hierbij bijvoorbeeld aan roestende spouwankers, los liggende muurankers en doorgeroeste stalen lateien. Door het conserveren of vervangen van deze essentiële onderdelen krijgt de gevel weer de sterkte en functie die nodig is.

Naast veroudering van uw gevel kan ook zetting van de ondergrond leiden tot beschadigingen in uw gevel. Bodemdaling en de verandering van het klimaat spelen hierbij een grote rol. Door verandering van het klimaat worden de droge en natte periodes gedurende het jaar langer en heftiger. Het gevolg hiervan is dat de zettingsverschillen in de ondergrond groter kunnen worden en uw fundering en gevel meer te verduren krijgen. In deze situaties is het naast gevelherstel soms noodzakelijk om ook uw muur en fundering te versterken.

Plan van aanpak

Gevelherstel is vaak complex en oorzaken van de problemen die er optreden zijn vaak niet direct duidelijk, een gedegen plan van aanpak is dan ook noodzakelijk. Tijdens ons eerste bezoek zullen wij gezamenlijk met u kijken waardoor de problemen in uw gevel optreden. Aan de hand van de bevindingen wordt vrijblijvend een herstelplan met bijbehorende offerte opgesteld. Hierbij houden wij rekening met specifieke eigenschappen van de gevel en de achterliggende constructie en in sommige gevallen ook de fundering. In het herstelplan wordt aangegeven wat er moet gebeuren en hoe wij dit gaan doen.

Minimale overlast tijdens reparatie

Voor het herstellen van uw gevel maken wij gebruik van diverse producten die wij in eigen huis produceren, denk hierbij aan Dri Flex spouwankers, Bar Flex RVS wapening en in sommige gevallen Heli Pile funderingspalen. Al onze producten en oplossingen zijn er op gericht om de impact op u en uw omgeving tijdens de installatie zo minimaal mogelijk te houden en uw gevel duurzaam te herstellen.

De voordelen voor u:

  • Gratis inventarisatie
  • Duurzame oplossingen
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Minimale overlast
Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

1. Wat is gevelherstel precies?
Gevelherstel is het proces van het herstellen van de buitenkant van een gebouw, waaronder reparatie en vervanging van materialen zoals baksteen, stucwerk, houtwerk, dakbedekking, en andere oppervlakken.

2. Wat zijn de voordelen van gevelherstel?
Gevelherstel kan leiden tot een verbetering van de esthetische uitstraling van een gebouw, een vermindering van energiekosten, verbetering van de structuur en stabiliteit van het gebouw, en vermindering van potentiële schade aan het interieur van het gebouw.

3. Wat zijn de stappen die u neemt bij gevelherstel?
De stappen die genomen worden bij gevelherstel kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie, maar meestal zal het proces bestaan uit een inspectie van de gevel, ontwerp en planning, verwijdering van beschadigde materialen, reparatie of vervanging van materiaal, en afwerking.

4. Wat zijn de kosten van gevelherstel?
De kosten van gevelherstel kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het gebouw, de ernst van de schade, en de gekozen materialen en methoden. Het is het beste om een offerte aan te vragen bij Target Fixings voor meer informatie.

5. Hoe kan ik weten of mijn gevel hersteld moet worden?
Signalen dat een gevel hersteld moet worden zijn onder andere scheuren in de gevel, verkleuring of bladderende verf, losse stenen of voegen, vocht- of schimmelproblemen, en gebreken in het houtwerk. Indien u deze signalen opmerkt is het aan te raden om een inspectie uit te laten voeren waar we gezamenlijk met u kijken waar de problemen in de gevel optreden.