Klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheuren in de muren, lekkage en scheve vloeren. Komen deze zaken u bekend voor? Grote kans dat u last heeft van funderingsproblemen!
Mogelijke oorzaken funderingsschade
Veel woningen in Nederland zijn te ondiep of met een houten paalfundering gefundeerd. Tegenwoordig brengt dat problemen met zich mee. Deze funderingen zijn namelijk heel kwetsbaar. Met name in gebieden met een minder draagkrachtige bodem zoals veen- en kleigebieden. Daarnaast zijn houten funderingen vatbaar voor schimmels (paalrot) en bacteriën (palenpest) en is er, door de droge zomers van de afgelopen jaren, extra schade ontstaan door inklinking van de bodem.
Wanneer u geen houten paalfundering heeft, is er een grote kans dat het om een fundering op staal gaat. Ook deze kampt met problemen en verliest soms draagkracht door een wisselende waterspiegel.
Een ander probleem dat zich voordoet, is de nadelige invloed van puntbelasting. Door mutaties aan de woning bij ver- of aanbouw treedt vaak een verandering op in belasting en hierdoor kunnen funderingen plaatselijk overbelast raken en zich opnieuw gaan zetten. Dit leidt vaak tot schade.
Funderingsviewer
Wilt u weten hoe uw woning is gefundeerd? Dat kan op twee manieren. Als eerste kunt u terecht bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van uw gemeente, waar u de oorspronkelijke bouwtekening van uw woning kunt opvragen. Die tekening geeft inzicht in het type fundering. Daarnaast verschaffen websites zoals DINOloket u ook meer informatie over grondwaterstanden. Ten tweede raden we u aan gebruik te maken van de ‘funderingsviewer’ van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF). Zij dragen bij aan het in kaart brengen van problematiek rondom funderingen, door het creëren van inzichten in welke woningen nu en in de toekomst risico lopen. Met het invoeren van uw postcode in de funderingsviewer krijgt u een globaal inzicht in de bodemgesteldheid van uw postcodegebied en of uw risico loopt. Met de viewer heeft het kenniscentrum drie doelstellingen voor ogen:
- Preventieve maatregelen: met het vroegtijdig constateren van funderingsproblemen is het in sommige gevallen nog mogelijk preventieve maatregelen te nemen;
- Anticiperen op kosten: als u zich als woningeigenaar vroeg bewust bent van een aankomende kostenpost, dan heeft u nog gelegenheid om hiervoor te sparen;
- Transparantie op de woningmarkt: bij aan- en verkoop van een huis is het inzichtelijk hebben van een potentieel funderingsprobleem essentieel voor zowel de aankopende als verkopende partij.
Na de funderingscheck
U heeft informatie ingewonnen over uw fundering en wilt een mogelijk probleem aanpakken. Wat nu? Contact opnemen met Target Fixings voor een check! Wij sturen een van onze specialisten langs om alle funderingsschadesymptomen met u langs te gaan. Wat jullie vinden vormt de basis voor het herstelplan, die we aan de hand van een vrijblijvende offerte opstellen. Daar nemen we de aanlegdieptes van uw funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie vanzelfsprekend in mee. In uw herstelplan maken wij duidelijk wat er moet gebeuren en hoe wij voor u aan de slag gaan. Wanneer u ervoor kiest ons uw schade te laten herstellen, pakken we niet alleen de fundering aan, maar helpen we u ook met het herstellen van uw gevels en muren.
De service van Target Fixings
- Gratis inventarisatie
- Goed onderbouwd herstelplan met offerte
- Testen in het werk mogelijk
- Minimale overlast
- Werken op 1 m² mogelijk
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5
Prima gewerkt en netjes afgewerkt en achtergelaten
Target Fixings werkt met vakkundig personeel en heeft de uit te voeren werkzaamheden op een professionele wijze uitgevoerd.
Contact
Denkt u last te hebben van funderingsproblemen? Wacht niet te lang en neem contact met ons op. Met jaren ervaring en zelfontworpen herstelsystemen weten wij precies wat er moet gebeuren. We sturen onze expert graag langs om de problemen samen met u door te nemen en een vrijblijvende offerte op te stellen. Horen we binnenkort van u?