Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Wanneer u een al wat oudere woning bezig of kortgeleden heeft gekocht, loont het altijd extra aandacht te besteden aan uw gevel. Deze wordt dag in dag uit blootgesteld aan de wetten der natuur, waardoor na verloop van tijd schade kan ontstaan. Zo ook aan de lateien.

Wat is een latei?

Een latei vormt de dragende constructie boven ramen, deuren en andere muuronderbrekingen. Een niet aanwezige of goed functionerende latei zorgt voor scheurvorming in uw gevel. Met behulp van onze oplossingen op het gebied van lateiherstel kunnen wij snel en eenvoudig een latei in uw gevel aanbrengen of herstellen.

Ook wanneer er op dit moment geen scheurvorming boven uw kozijn optreedt maar u het kozijn wilt vervangen kan het raadzaam zijn een latei te maken, in het verleden is namelijk meer dan eens het kozijn gebruikt als metselwerkdrager.

Latei aanbrengen of herstellen? Gratis offerte

Plan van aanpak lateiherstel

Tijdens ons eerste bezoek zullen wij gezamenlijk met u kijken waardoor de schade aan uw gevel optreedt. Oorzaken van lateiproblemen kunnen liggen in ontwerp- en uitvoeringsfouten maar ook in bijvoorbeeld uw fundering. Aan de hand van de bevindingen wordt door ons vrijblijvend een herstelplan met bijbehorende offerte opgesteld. Naast het opstellen van het herstelplan en de offerte met bijbehorende kosten worden berekeningen uitgevoerd om te controleren of de ontworpen latei ook technisch haalbaar is. In het herstelplan wordt aangegeven hoe en waar we de lateien vervangen en opnieuw plaatsen.

Snel herstel; geen overlast

Door het toepassen van ons Bar Flex-systeem kunnen we zonder veel hak- en breekwerk een goedwerkende latei in uw bestaande metselwerk creëren, dit betekent dat wij snel kunnen werken, overlast tot een minimum beperkt wordt en uw gevel hetzelfde aanzicht houdt. Door naast onze Bar Flex wapening gebruik te maken van speciaal ontwikkelde Bond Flex-ankermortel is uw latei binnen enkele dagen volledig op sterkte en is scheurvorming niet langer mogelijk.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

De werkzaamheden (muurwapeningen aanbrengen) werden op een goede, prettige en vakkundige manier uitgevoerd. Prima werk geheel volgens afspraak. Het resultaat zal zich de komende jaren moeten bewijzen, maar de goede service en het zorgvuldig uitgevoerde werk geven voldoende vertrouwen daarin.

Paul, Nieuw Amsterdam
9

Er wordt netjes gewerkt. Er wordt ook rekening gehouden met de tuin. Geen luide radio en er wordt elke dag goed opgeruimd, de werkplek blijft netjes. Bedankt.

H.J. , Sneek

De voordelen voor u:

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Minimale overlast tijdens de werkzaamheden
  • Onzichtbare oplossing

Contact opnemen

Wilt u de lateien van uw huis laten herstellen door ons? Neem vooral contact met ons op of vraag een offerte aan. Met onze jarenlange ervaring en unieke producten garanderen we u op meerdere fronten een zorgeloze en unieke service.