Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Heeft u last van funderingsproblemen en woont u in Groningen? Dan komen scheuren in uw muren, klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheve muren of een combinatie van deze symptomen u vast bekend voor. Target Fixings is al decennia lang gespecialiseerd in funderingsherstel in Groningen en wij helpen u graag.

Aangetaste fundering? Meld het ons

Vrijblijvend herstelplan

Voordat wij u kunnen helpen, is het van belang om te weten op welke bodemsoort uw fundering is geplaatst. In de provincie Groningen zijn dat voornamelijk klei, veen en zand. Omdat uw fundering niet te zien is, moet dit professioneel worden vastgesteld. Target Fixings onderzoekt het type en brengt de oorzaken in kaart. Aan de hand van onze bevindingen stellen we geheel vrijblijvend een herstelplan op met bijbehorende offerte. En geen zorgen: we houden rekening met aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie in kwestie. In uw herstelplan maken wij duidelijk wat er moet gebeuren en hoe wij voor u aan de slag gaan. In de volgende alinea’s leggen we u meer uit over de verschillende soorten funderingen, de symptomen van funderingsproblemen en onze herstelwerkzaamheden.

Types funderingen in Nederland

1. Fundering op staal

Dit type fundering staat ook wel bekend als de rechtstreekse fundering en wordt op een stevige en draagkrachtige ondergrond geplaatst. De woning of constructie is geplaatst op de grondlaag en staat niet op heipalen, waardoor een vaste ondergrond een vereiste is. Zand, harde klei of stijve leem vormen vaak de grondlaag. Nadelen van dit type fundering: gebrek aan draagkracht, te hoge belasting en bodemslinking.

2. Paalfundering

Een paalfundering is het alternatief voor een fundering op staal. De heipalen zijn meestal van hout of van voorgespannen of gewapend beton gemaakt. Nadelen van dit type fundering: uitvoeringsfouten, droogstand van de palen, te hoge belasting, palenpest en negatieve kleef.

3. Pijlerfundering

Staat ook wel bekend als poerenfundering. De naam is afgeleid van het aantal gewapend betonnen blokken, de basis van de fundering. Deze blokken zijn de poeren. Onder de muren van uw woning worden gewapend betonnen balken geplaatst die de belasting doorgeven aan de poeren.

4. Zwevende vloerplaat

Het gaat hier om de algemene funderingsplaat. De belasting wordt gelijkmatig verspreid over een groot oppervlakte. Vaak wordt gebruik gemaakt van gewapend beton, dat wordt gestort op een afgegraven draagkrachtige ondergrond. De zijkanten worden vervolgens van een vorstrand voorzien.

Hoe funderingsproblemen zijn ontstaan

Dat uw woning last heeft van funderingsproblemen komt niet uit de lucht vallen. In Nederland zijn zo’n 750.000 panden met een houten paalfundering en 30.000 met een ondiepe fundering. Deze funderingen zijn allemaal kwetsbaar, een erfenis van de jaren ‘70, toen veel huizen op deze manier werden gebouwd. U kunt er dus van uitgaan dat veel van die funderingen ook in Groningen te vinden zijn.

Wanneer u ervoor kiest ons uw schade te laten herstellen, pakken we niet alleen de fundering aan, maar helpen we u ook met het herstellen van uw gevels en muren.

Veelzijdige oplossing voor funderingsproblemen

Dankzij ons zelfontwikkelde Heli Pile funderingssysteem heeft u vrijwel geen last van onze herstelwerkzaamheden. Daarnaast kunnen we op vrijwel alle plaatsen rond uw woning aan de slag, zelfs op 1 m². Zo funderen wij trillingsvrij, zonder grote machines.

Het systeem is ooit ontwikkeld als een lichtgewicht paalsysteem voor herstelwerkzaamheden aan getroffen woningen. Maar ondertussen zijn er veel meer toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld in combinatie met Bar Flex metselwerkwapening. Deze combinaties zijn sneller, efficiënter en kosteneffectiever. Kortom: een bewezen veelzijdige oplossing voor al uw funderingsproblemen.

Wanneer we uw funderingspalen hebben geplaatst, testen we ook of ze over voldoende draagvermogen beschikken. Dat geeft een stukje zekerheid, voor u en voor ons.

Waarom kiezen voor Target Fixings?

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

10

Advisering en voorbereidend werk was voortreffelijk. Goed overleg. Erg hulpvaardig. Kwaliteit van het werk was prima. Personeel liet het werk keurig en netjes achter. Een betrouwbaar en aanbevelenswaardig bedrijf. Het was in een woord: Top!

Klaske , Dokkum
9

Belangrijk voor ons waren dat de afspraken zijn nagekomen. Er was ruimte voor overleg en vragen van onze zijde, Voor zover wij kunnen beoordelen is het werk zorgvuldig en met kennis van zaken uitgevoerd. Wij hebben het instrumentarium in de auto’s bewonderd. De houten vloer is schadevrij opgebroken en weer hersteld.

Jos Nyst, Ernst

Hulp en contact

Woont u in Groningen en heeft funderingsproblemen? Wacht niet te lang en voorkom verdere schade! Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag.