Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Vermoedt u dat uw huis scheef staat? Dan zou u zomaar eens te maken kunnen hebben met funderingsproblemen. Die problemen zijn ook te herkennen aan scheuren in uw gevel of binnenmuur, ongelijke naden tussen kozijnen en de muur rondom een raam of deur, een verzakkende vloer, scheuren in de vloer of deuren die gaan klemmen.

Herkent u deze symptomen? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van onze hulp.

Afspraak inplannen? Neemt contact op!

Oorzaken van een scheef huis

Het achterhalen van de funderingsproblemen die een scheve woning veroorzaken, is vaak een complexe aangelegenheid. Meestal zijn er een aantal oorzaken aan te wijzen. Zo werden veel woningen tot 1970 uitgevoerd met houten funderingspalen of werden ze ondiep gefundeerd. Het gevolg: veel woningen met een kwetsbare fundering. Dat wil zeggen: In Nederland zijn er zo’n 750.000 panden met een houten paalfundering en ongeveer 300.000 panden met een ondiepe fundering. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat daarom ook dat er de komende dertig jaar ongeveer een miljoen woningen te maken krijgen met funderingsproblemen.

Naast houten funderingspalen en ondiep gefundeerde woningen zijn de meest voorkomende funderingsproblemen:

  • Vochtverlies: de fundering verliest steun door de onttrekking van grondwater door bomen rondom uw eigen huis of door daling van grondwater in droge perioden.
  • Externe factoren: de bodem van de fundering wordt aangetast door de trillingen van veel en zwaar verkeer of zware bouwwerkzaamheden.
  • Belasting: een te hoge belasting op een bepaald deel van uw huis zorgt voor problemen.
  • Bodemgesteldheid: de fundering verliest draagkracht door het wegspoelen van draagkrachtige grond of door inklinking van veen- of kleigrond.

Oplossingen voor een scheef huis

Om uw scheve huis te stabiliseren, maken we gebruik van ons Heli Pile-systeem. Daarmee kunnen we trillingsvrij te werk gaan en veroorzaken we minimale overlast. Is de ruimte rond uw fundering ietwat klein en daardoor moeilijk bereikbaar? Geen probleem! Het systeem kan op bijna elke plek rond uw huis worden geplaatst.

Tijdens het plaatsen van de Heli Pile kunnen we testen of de palen van uw fundering over voldoende draagvermogen beschikken. Met het testen zorgen we voor maximale zekerheid en staat uw fundering straks weer als een huis. Dat niet alleen: we geven u tien jaar garantie omdat we zo zeker van onze zaak zijn.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

10

De heer Rijpma kwam zelf om de oorzaak en schade aan onze woning op te nemen. Een wel zeer heldere en informatieve uitleg over de Heli Pile methode. Dit sprak ons meteen aan! Snelle transparante en goed uitgewerkte offerte.

2 monteurs 3 dagen over de vloer gehad. Wat mij meteen opviel, geordend en schoon werken in teamverband, zeer correct en beleefd.
Ben zelf 3 dagen bij de werkzaamheden aanwezig geweest. Puur uit interesse. Kreeg duidelijke uitleg over hetgeen er werd verricht.
Inmiddels de factuur ontvangen. Exact hetgeen wat geoffreerd was.

Wat ons betreft is Target Fixings dus een regelrechte aanrader!

Ronald Vrauwdeunt
GEESBRUG

Ronald Vrauwdeunt, Geesbrug
10

Target Fixings heeft op uiterst professionele wijze de fundering van onze woning gecorrigeerd door het plaatsen van drie metalen draaipalen en 5 vloerstrips. Het voorafgaand overlegtraject verliep prettig en ontspannen, de geleverde voorinformatie was duidelijk en compleet, de factuur zou bij een ander bedrijf zeker hoger zijn geweest. Wij verwachten niet nogmaals gebruik te hoeven maken van Target Fixings, maar beveel het bedrijf bij iedereen aan die om welke reden dan ook funderings- of verzakkingsproblemen heeft.

Maarten, Vught

Contact bij vermoedens

Denkt u last te hebben van een scheef huis en herkent u de symptomen? Neem contact met ons op! Wij sturen een van onze specialisten langs om de problemen op een rijtje te zetten en stellen daarna een herstelplan met vrijblijvende offerte op. In het herstelplan vindt u precies wat er gaat gebeuren en hoe we dat van plan zijn te doen. Pas als we het plan helder hebben, beginnen we met het funderingsherstel en kunt u binnen de kortste keren weer in een gestabiliseerd huis wonen.