Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Vermoedt u dat uw huis scheef staat? Dan zou u zomaar eens te maken kunnen hebben met funderingsproblemen. Die problemen zijn ook te herkennen aan scheuren in uw gevel of binnenmuur, ongelijke naden tussen kozijnen en de muur rondom een raam of deur, een verzakkende vloer, scheuren in de vloer of deuren die gaan klemmen.

Herkent u deze symptomen? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van onze hulp.

Afspraak inplannen? Neemt contact op!

Oorzaken van een scheef huis

Het achterhalen van de funderingsproblemen die een scheve woning veroorzaken, is vaak een complexe aangelegenheid. Meestal zijn er een aantal oorzaken aan te wijzen. Zo werden veel woningen tot 1970 uitgevoerd met houten funderingspalen of werden ze ondiep gefundeerd. Het gevolg: veel woningen met een kwetsbare fundering. Dat wil zeggen: In Nederland zijn er zo’n 750.000 panden met een houten paalfundering en ongeveer 300.000 panden met een ondiepe fundering. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat daarom ook dat er de komende dertig jaar ongeveer een miljoen woningen te maken krijgen met funderingsproblemen.

Naast houten funderingspalen en ondiep gefundeerde woningen zijn de meest voorkomende funderingsproblemen:

  • Vochtverlies: de fundering verliest steun door de onttrekking van grondwater door bomen rondom uw eigen huis of door daling van grondwater in droge perioden.
  • Externe factoren: de bodem van de fundering wordt aangetast door de trillingen van veel en zwaar verkeer of zware bouwwerkzaamheden.
  • Belasting: een te hoge belasting op een bepaald deel van uw huis zorgt voor problemen.
  • Bodemgesteldheid: de fundering verliest draagkracht door het wegspoelen van draagkrachtige grond of door inklinking van veen- of kleigrond.

Oplossingen voor een scheef huis

Om uw scheve huis te stabiliseren, maken we gebruik van ons Heli Pile-systeem. Daarmee kunnen we trillingsvrij te werk gaan en veroorzaken we minimale overlast. Is de ruimte rond uw fundering ietwat klein en daardoor moeilijk bereikbaar? Geen probleem! Het systeem kan op bijna elke plek rond uw huis worden geplaatst.

Tijdens het plaatsen van de Heli Pile kunnen we testen of de palen van uw fundering over voldoende draagvermogen beschikken. Met het testen zorgen we voor maximale zekerheid en staat uw fundering straks weer als een huis. Dat niet alleen: we geven u tien jaar garantie omdat we zo zeker van onze zaak zijn.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

89

Een onverwachte wending aan herstellen van waterschade aan ons huis…een loshangende zijgevel en de fundering daaronder bleek te zijn weggezakt. Er was haast geboden en Target Fixings heeft dit zeer snel opgelost voor ons. Goed en duidelijk overleg, met ons en de verzekering. Target Fixings heeft ons zeer goed bijgestaan in een spannende situatie. Complimenten voor de familie Rijpma, onze hartelijke dank!!

Mevr. Hummel Drachten
9

Target fixings heeft de fundering van onze aanbouw, die aan het verzakken was, hersteld. Tevens zijn scheuren in het woonhuis verholpen. Het werk is in 1 week snel en vakkundig uitgevoerd. Eerst werd via de mail een voorlopige kosten indicatie gegeven op basis van onze beschrijving van het werk. Het bedrijf is vervolgens langs geweest om de situatie te beoordelen op basis waarvan een duidelijk projectplan is gemaakt en het definitieve kostenplaatje werd gegeven. Er zijn meerdere heli-piles en bar flex geplaatst. De aanbouw staan nu weer stabiel. De voegen zijn netjes afgewerkt.
Afspraken werden goed nagekomen. Alles is naar wens verlopen. We zijn tevreden over het meedenken en met het uiteindelijke resultaat. Een aanrader.

Anoniem, Veendam

Contact bij vermoedens

Denkt u last te hebben van een scheef huis en herkent u de symptomen? Neem contact met ons op! Wij sturen een van onze specialisten langs om de problemen op een rijtje te zetten en stellen daarna een herstelplan met vrijblijvende offerte op. In het herstelplan vindt u precies wat er gaat gebeuren en hoe we dat van plan zijn te doen. Pas als we het plan helder hebben, beginnen we met het funderingsherstel en kunt u binnen de kortste keren weer in een gestabiliseerd huis wonen.