Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Onze zomers worden steeds droger. Met als gevolg extreem lage waterstanden. Hierdoor ontstaan zettingen in de grondlagen. Zetting betekent dat de grond onder invloed van het eigen gewicht opnieuw wordt samengedrukt. Dat samendrukken kan ontstaan doordat er holle ruimtes achterblijven waar eerst water aanwezig was. Het vervelende van zetting? Gevolgen voor uw gevel en fundering, die daardoor verzakken en zettingsscheuren kunnen veroorzaken. Het mooie? Wij kunnen ze voor u repareren!

Gevelschade

Wanneer u constateert dat u last heeft van zettingsscheuren is het verstandig een specialist in te schakelen, er kan immers nog meer aan de hand zijn met uw gevel. Zo wordt uw gevel dagelijks blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt voor schade die niet altijd met het blote oog is waar te nemen, maar minstens zoveel aandacht behoeft. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van specialisten.

Duidelijke symptomen van gevelschade zijn roestende spouwankers, losliggende muurankers of doorgeroeste lateien. Allemaal voorbeelden van veroudering van uw gevel. Om uw gevel weer als vanouds te maken, kijken we eerst naar de mogelijkheden van conservering van bestaand materiaal. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is vervanging de tweede optie.

Funderingsschade

Naast zetting kan verzakking van uw fundering ook door een combinatie van factoren komen. Zo kan het ook liggen aan overbelasting of de verslechtering van de fundering. Welke nadelige gevolgen u ondervindt, hangt af van de bewegingen van uw fundering. Verschillende gevolgen van funderingsschade zijn:

  • Scheuren in muren
  • Klemmende deuren en ramen
  • Hoogteverschil tussen bestrating/stoepen/trottoir en huis
  • Scheve vloeren

Zettingsscheuren herstellen

Voordat we met uw gevel of fundering aan de slag gaan, moeten we eerst uitzoeken wat de precieze oorzaak van de zettingsscheuren is en met wat voor type gebouw we te maken hebben. Is het een oude constructie of hebben we te maken met nieuwbouw? Dat onderzoek willen we zo grondig mogelijk doen. Daarom sturen we graag vrijblijvend een van onze specialisten langs. Wat hij of zij vindt vormt de basis van het herstelplan, die we aan de hand van een offerte opstellen. Aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie – we nemen ze allemaal in het plan mee.

Plan vrijblijvend een afspraak in Contact opnemen

Funderings- en gevelherstel

Denkt u bij het herstel van uw fundering last te krijgen van trillingen of overlast door het gebruik van zware machines? Geen zorgen! Wij maken gebruik van ons zelfontwikkelde Heli Pile-systeem. Met dat systeem kunnen we alle schade met minimale overlast herstellen. Dat niet alleen: het systeem is perfect voor gebruik in moeilijk bereikbare plaatsen.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Vakkundig advies, aardig en vakkundig personeel, afspraken worden goed nagekomen, werkzaamheden in goed overleg en vakkundig uitgevoerd. Zeer tevreden over geleverd maatwerk.

Dhr. J.J. , Gendt
10

Doen, met plezier, wat afgesproken was. Vakwerk, zwaar werk. Leuke mensen, die mij, als leek, ook konden uitleggen wat ze deden en waarom. Harde werkers. Niet te beroerd om extra vraagje op te lossen.

Geert, Sneek