Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Een rondje door de gemiddelde wijk in Nederland leert ons één ding: we zijn massaal uit onze jas gegroeid. Bijna de helft van de woningen heeft een aanbouw. De ene voor, de andere achter of op de zijkant van de woning. Omkleed met hout of in een steen die lijkt op de originele. Een aanbouw die functioneert als opslag, thuiskantoor of extra leefruimte: het kan allemaal. Maar soms blijkt na verloop van tijd dat er iets mis is en de aanbouw is verzakt. Hoe dat kan én hoe een verzakte aanbouw hersteld kan worden, lees je hieronder.

Oorzaak van de verzakking

Als er aan een bestaande woning een stuk wordt aangebouwd, is er eigenlijk altijd sprake van zettingsverschil. Dat is ook niet gek, want de bestaande woning staat al (tientallen of soms zelfs honderden) jaren en is ‘uitgewerkt’, terwijl de nieuwe aanbouw zich nog iets zet. Om die reden wordt de aanbouw vaak vrijgehouden van de woning en wordt de kier tussen beide met een dilatatievoeg gedicht. Een dilatatievoeg is een flexibele voeg, die het uitzetten en krimpen (oftewel het ‘werken’) van materialen op kan vangen. Met zo’n voeg wordt voorkomen dat materialen scheuren door spanningen, die bijvoorbeeld ontstaan door extreme temperaturen. Toch gaat het soms mis. Het is dan belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat het op de juiste manier kan worden opgelost en je nog jaren langer van de aanbouw kunt genieten.

Aanbouw verzakt? Neem contact op

Het herstelplan

Verzakking van de aanbouw betekent dat er funderingsproblemen zijn. De fundering is de basis van je aanbouw. Wat het probleem precies is, moet worden onderzocht. Nadat we de funderingsproblemen van je aanbouw (gratis!) hebben vastgesteld, maken we een duidelijk herstelplan met bijbehorende offerte. In het herstelplan houden we rekening met aanlegdieptes, belastingen en specifieke eigenschappen van de bestaande constructie. Verder wordt beschreven wat er moet gebeuren om de fundering van je aanbouw te herstellen en hoe dat moet. Zo’n herstelplan kunnen we ook maken als je de fundering of de volledige aanbouw zelf hebt gemaakt.

Fundering herstellen? Neemt contact op

Verzakte aanbouw herstellen

Voor het herstellen van funderingen maken maken wij gebruik van ons eigen ontwikkelde Heli Pile paalfunderingssysteem. Met de Heli Pile zijn wij in staat om trillingsvrij en met minimale overlast te funderen. Wij gebruiken geen grote zware machines en kunnen op vrijwel iedere plaats in en rond de woning komen om de fundering van de verzakte aanbouw te herstellen en verstevigen.

Na het plaatsen van de funderingspalen kunnen wij bijna altijd testen of de paal beschikt over voldoende draagvermogen. Dit zorgt niet alleen voor een vertrouwd gevoel, maar geeft jou ook maximale zekerheid dat de fundering weer staat als een huis.

Dus, is jouw aanbouw verzakt? Schroom niet en neem contact met ons op. Onze experts herstellen de funderingsproblemen binnen de kortste keren zonder overlast.

De voordelen voor u

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

10

Goed werk. Netjes afgeleverd. Net personeel. Zeer professioneel. Zeer tevreden.

Bjorn, Stiens
89

Een onverwachte wending aan herstellen van waterschade aan ons huis…een loshangende zijgevel en de fundering daaronder bleek te zijn weggezakt. Er was haast geboden en Target Fixings heeft dit zeer snel opgelost voor ons. Goed en duidelijk overleg, met ons en de verzekering. Target Fixings heeft ons zeer goed bijgestaan in een spannende situatie. Complimenten voor de familie Rijpma, onze hartelijke dank!!

Mevr. Hummel Drachten
Ontvang advies of een offerte op maat
0513 - 610050 info@targetfixings.nl