Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Nederland bestaat uit verschillende bodemsoorten, waarvan sommige meer voorkomen in de ene provincie dan de andere. In het geval van Drenthe zijn het vooral de bodemsoorten veen en zand. Elke bodemsoort vereist een ander soort fundering. Wat de bodemsoort van uw huis is, moet worden vastgesteld. Pas wanneer we dat weten, kan het funderingsherstel beginnen.

Aangetaste fundering? Meld het ons

Funderingen in Drenthe

In Nederland werden huizen tot de jaren 70 voor het grootste deel op houten palen gebouwd. De kans is niet groot, maar ook in Drenthe komt dit voor.. Dit type fundering brengt tegenwoordig de nodige problemen met zich mee. Zo is het kwetsbaar en kan het op meerdere manieren worden aangetast. U kunt daardoor last hebben van schimmels (paalrot), bacteriën (palenpest) of te weinig of te korte palen. Daarnaast kan uw woning gefundeerd zijn op ‘staal’. Wat inhoudt dat uw woning op een verbrede (vaak gemetselde) voet op de bodem is gefundeerd. Die bodem bestaat in Drenthe vaak uit zand en veen. Een fundering op staal kan ook de nodige problemen met zich meebrengen. Denk hierbij onder andere aan gebrek aan draagkracht, te hoge belasting en bodeminklinking. Met name dit laatste komt in Drenthe veel voor.

De gevolgen van zettingen

U zult zich waarschijnlijk nog wel de droge zomers herinneren die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Een van de gevolgen was een extreem lage grondwaterstand. Hierdoor ontstonden zettingen in de grondlagen, wat inhoudt dat de grond onder invloed van belasting wordt samengedrukt. Uw fundering heeft daaronder te lijden en kan verzakken, wat scheuren in uw muren tot gevolg kan hebben. Zeker wanneer het de kenmerkende veengrond van Drenthe betreft. Dit risico treedt op bij zowel houtenpaal funderingen als op staal gefundeerde bouwwerken.

Hoe u funderingsschade herkent

Als uw fundering ondergronds is aangebracht, betekent dit dat u problemen niet direct ziet. Het is altijd een goed idee uw fundering in kaart te brengen, zeker wanneer u bedenkt wat de schade op de lange termijn kan zijn. Zo kunt u last krijgen van scheuren, verzakkingen of ontstaat er zelfs instortingsgevaar.

Funderingsschade openbaart zich in de vorm van scheuren in de muren, maar is ook te herkennen aan klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen en scheve vloeren. Als u dit opmerkt, verzoeken we u met klem aan de bel te trekken. Doet u dat niet, dan loopt u het risico dat het probleem nog veel groter wordt. Uw woning zou in het ergste geval zelfs onbewoonbaar kunnen worden.

Wanneer u aan de bel trekt, staan wij voor u klaar. Wij helpen u snel en vakkundig met het funderingsherstel. Daarvoor maken we eerst een gratis inventarisatie.

Het herstellen van funderingsschade

Een van de eerste dingen die moet gebeuren om een fundering goed te herstellen? Onderzoeken wat het type fundering is. Daarna brengen we de oorzaken in kaart. Op basis van onze bevindingen stellen we vervolgens een herstelplan op met bijbehorende offerte. En dat geheel vrijblijvend. Bij het opstellen, houden we rekening met aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie in kwestie. Daarnaast vindt u in het plan een duidelijke uitleg van wat er allemaal moet gebeuren en hoe wij dit voor u doen.

Herstelwerkzaamheden met minimale overlast

Om de herstelwerkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren maken we gebruik van ons eigen ontwikkelde Heli Pile paalfunderingssysteem. Een van de meest innovatieve producten uit ons assortiment, die voor minimale overlast zorgt. Dat niet alleen: het systeem is op maat gemaakt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Het maakt dus niet uit waar de herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Op bijna alle plaatsen rond uw woning kunnen we aan de slag. Zelfs op 1 m², en zonder grote machines.

Waarom kiezen voor Target Fixings?

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Vakkundig advies, aardig en vakkundig personeel, afspraken worden goed nagekomen, werkzaamheden in goed overleg en vakkundig uitgevoerd. Zeer tevreden over geleverd maatwerk.

Dhr. J.J. , Gendt
10

Ons probleem (verzakken van een aanbouw) is zeer vakkundig verholpen door Target Fixings. Betrouwbaar bedrijf met vriendelijk personeel.

Charlotte, Wildervank

Neem contact op

Woont u in Drenthe en wilt u uw fundering laten herstellen? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag. Als u nu al vragen heeft, kunt u ook terecht op onze pagina met veelgestelde vragen. Daarnaast zijn we te bereiken via ons telefoonnummer 0513 – 61500 of onze mail info@targetfixings.nl.