Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Wat betekent het funderingslabel?

Vanaf het jaar 2021 krijgen huizen bij taxatie een funderingslabel. Het label geeft aan hoe groot het risico is dat het huis verzakt. Het kan dan zo zijn dat de (nieuwe) eigenaar de fundering moet herstellen of zelfs vervangen. Bij de koop van een huis wordt er voornamelijk gekeken naar wat er voor het oog zichtbaar is, terwijl juist ondergronds de problemen groter kunnen zijn. Een potentiële koper is vaak van deze problemen ook niet op de hoogte. Taxateurs moeten daarom vanaf volgend jaar in hun beoordeling meenemen of de fundering eventueel kwetsbaar is.

Waardoor wordt een fundering aangetast?

Funderingsproblematiek kan een aantal oorzaken hebben. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) schat dat een miljoen woningen in Nederland het risico lopen in de komende dertig jaar te verzakken. Er is dus een reëel risico dat jouw potentiële nieuwe woning ook funderingsproblemen heeft. De meest voorkomende oorzaken van funderingsproblematiek zijn:

  • Houten palen die door schimmels en bacteriën worden aangetast, vaak is dit een gevolg van droogstand.
  • Bodemdaling waardoor ongelijkmatige zetting van het gebouw optreed
  • Veranderende grondwaterstand bij funderingen op staal.
  • Beschadiging door planten en boomwortels;
  • Fundering die niet meer berekend is op het huidig gewicht

In veel gevallen ontstaat funderingsproblematiek door een combinatie van deze oorzaken.

Een aangetaste fundering? Meld het ons

Wat als blijkt dat de fundering moet worden hersteld?

Wanneer het funderingslabel aantoont dat de fundering een risico is voor de woning, dan zal de fundering moeten worden hersteld. De taxateur kan de koper van dit risico op de hoogte stellen. Het is dan aan een specialist om verder onderzoek te doen.

Funderingsherstel van Target Fixings

Target Fixings kan de fundering voor u herstellen. We kijken gezamenlijk met u naar de oorzaak van de funderingsproblemen . Na een onderzoek van de fundering stellen wij een plan op voor het herstel. We houden hierbij rekening met allerlei zaken zoals de aanlegdieptes, paalbelastingen alsook de specifieke eigenschappen van de bestaande constructie. Uit dit plan wordt vervolgens een passende offerte voor het herstel opgesteld.

Minimale overlast, maximale zekerheid

Voor het herstellen van funderingen maken maken wij gebruik van ons eigen ontwikkelde Heli Pile paalfunderingssysteem. Met de Heli Pile zijn wij in staat om trillingsvrij en met minimale overlast te funderen. Wij gebruiken geen grote zware machines en kunnen op vrijwel iedere plaats in en rond de woning komen.

Na het plaatsen van de funderingspalen kunnen wij in vrijwel alle gevallen testen of de paal beschikt over voldoende draagvermogen. Dit zorgt niet alleen voor een vertrouwd gevoel, maar geeft u ook maximale zekerheid dat de fundering weer staat als een huis.

Waarom kiezen voor Target Fixings?

Target Fixings onderscheidt zich in de markt door het unieke “ alles onder 1 dak “ concept. Van advies tot productie en installatie, alles wordt door Target Fixings uitgevoerd en op een duidelijke manier aan u gepresenteerd. Door zelfstandig eigen producten en systemen te ontwikkelen en deze vervolgens zelf te produceren zijn wij in staat snel maatwerk oplossingen te leveren en is de kwaliteit van onze oplossingen altijd gewaarborgd. Daarnaast worden wij beschouwd als een betrouwbare en kundige partij die op een slimme manier oplossingen in bestaande constructies weet te realiseren, en waarmee het prettig samenwerken is.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Belangrijk voor ons waren dat de afspraken zijn nagekomen. Er was ruimte voor overleg en vragen van onze zijde, Voor zover wij kunnen beoordelen is het werk zorgvuldig en met kennis van zaken uitgevoerd. Wij hebben het instrumentarium in de auto’s bewonderd. De houten vloer is schadevrij opgebroken en weer hersteld.

Jos Nyst, Ernst
9

Target fixings heeft de fundering van onze aanbouw, die aan het verzakken was, hersteld. Tevens zijn scheuren in het woonhuis verholpen. Het werk is in 1 week snel en vakkundig uitgevoerd. Eerst werd via de mail een voorlopige kosten indicatie gegeven op basis van onze beschrijving van het werk. Het bedrijf is vervolgens langs geweest om de situatie te beoordelen op basis waarvan een duidelijk projectplan is gemaakt en het definitieve kostenplaatje werd gegeven. Er zijn meerdere heli-piles en bar flex geplaatst. De aanbouw staan nu weer stabiel. De voegen zijn netjes afgewerkt.
Afspraken werden goed nagekomen. Alles is naar wens verlopen. We zijn tevreden over het meedenken en met het uiteindelijke resultaat. Een aanrader.

Anoniem, Veendam