Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Hoewel de meeste funderingen van beton zijn, komen schroeffunderingen ook veel voor. Naast ‘traditionele’ gemetselde bouwwerken wordt dit type fundering veel gebruikt voor terrassen, houtbouw, steigers, zonnepanelen, zendmasten en omheiningen.

In Nederland vind je veel veenhoudende grond en ingepolderde gebieden. Bouwwerken zonder funderingen verzakken op deze ondergrond. Wanneer er wordt gefundeerd, wordt er gebruikgemaakt van de diepere stabiele grondlagen. In het verleden door middel van heipalen, tegenwoordig steeds meer met schroeffunderingen. We vertellen u graag meer over dit type fundering.

Hoe werkt een schroeffundering?

Een schroeffundering bestaat uit een funderingssysteem met palen. Waar heipalen in de grond worden geslagen, hebben schroeffunderingspalen een schroefdraad waarmee ze in de bodem worden gedraaid. De Heli Pile van Target Fixings is een unieke schroefpaal omdat deze paal door middel van een snelle slag de grond in wordt geslagen. Door zijn unieke vormgeving begint de paal uit zichzelf te draaien en omdat-ie grondverdringend is, wordt de grond eromheen verdicht, wat voor extra stabiliteit zorgt. Dit proces zorgt er tevens voor dat de paal trillingsvrij geplaatst kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen. De vergelijking met een heipaal is het beste te maken aan de hand van schroef en spijker; de ene zit een stuk steviger in een stuk hout dan de andere.

Wat zijn de voordelen van een Heli Pile-schroeffundering?

Heli Pile-schroeffunderingen zijn roestvrij, heel duurzaam en milieuvriendelijk. Zo gaan ze gemiddeld vijftig tot honderd jaar mee, is er geen afval en vereist het minimaal transport. Daarnaast zijn ze herbruikbaar, en kunnen ze eventueel verplaatst of verwijderd worden. Opgesomd heeft een schroeffundering de volgende voordelen:

  • Snel geplaatst en meteen belastbaar;
  • Goedkoper dan betonfundering;
  • Overal aan te brengen;
  • Nemen weinig ruimte in;
  • Kan in alle bodemsoorten;
  • Geen overlast door graafwerk, trillingen of geluid.

Funderingsproblemen in Nederland

Of het nou om een schroeffundering, fundering op staal, paal- of pijlerfundering of zwevende vloerplaat gaat – funderingsproblemen komen in alle soorten en maten voor. En dat uw woning last heeft van funderingproblemen komt niet uit de lucht vallen. Zo zijn er in Nederland zo’n 750.000 constructies met een houten paalfundering, en nog eens een veelvoud hiervan met een ondiepe fundering. Allemaal kwetsbaar, en zo goed als allemaal afkomstig uit de jaren ‘70 en daarvoor.

Nieuwe fundering nodig?

Wilt u een schroeffundering of een ander soort fundering laten plaatsen? Target Fixings is van alle markten thuis. Zo zijn wij bekend met het funderen van aan- en uitbouwen in stedelijk gebied of het funderen van units, carports en garages.

Het aanbrengen van een fundering begint met het maken van een duidelijk palenplan. Daarbij houden we rekening met aanlegdieptes, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie in kwestie. Het plan vormt het uitgangspunt voor uw offerte.

Plan vrijblijvend een afspraak in Contact opnemen

Wat Target Fixings uniek maakt

Minimale overlast

Denkt u last te hebben van het plaatsen van een fundering? Geen zorgen! Dankzij ons zelfontwikkelde Heli Pile-funderingssysteem kunnen wij vrijwel geruisloos te werk gaan. Daarnaast kunnen we op vrijwel alle plaatsen rond uw woning aan de slag, zelfs op 1 m². Zo funderen wij trillingsvrij, zonder grote machines. Dat is wel zo makkelijk.

Veelzijdig inzetbaar

Het Heli Pile-funderingssysteem is ooit ontwikkeld als een lichtgewicht paalsysteem voor herstelwerkzaamheden aan woningen met funderingsproblemen. Tegenwoordig zijn er al veel meer toepassingen mogelijk. Zo is het ook te combineren Bar Flex-metselwerkwapening. Kortom: een bewezen veelzijdige oplossing voor het plaatsen van funderingen en het verhelpen van problemen.

Extra zekerheid door testen

Bij het plaatsen van uw fundering gaan we altijd voor zekerheid. Daarom kunnen we bij twijfel testen of de Heli Pile over voldoende draagvermogen beschikt. Door middel van een kleine hydraulische testkit is zowel op trek als druk een test mogelijk. De test levert het bewijs dat de paal voldoet aan de berekende belasting.

Meer dan alleen funderingsherstel

Wanneer u voor de service van Target Fixings kiest, herstellen we niet alleen uw fundering, maar verhelpen we ook de schade aan gevels en muren. Bekijk onze oplossingen voor meer informatie.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

8

Erg plezierige samenwerking

Marco, Makkum
10

Target Fixings werkt met vakkundig personeel en heeft de uit te voeren werkzaamheden op een professionele wijze uitgevoerd.

Jan , Hijken

Neem contact op

Wilt u een schroeffundering of een ander soort fundering laten plaatsen of denkt u last te hebben van funderingsproblemen? Neem vooral contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag!