Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Target Fixings is al decennia lang gespecialiseerd in funderingsherstel in Friesland. Uw fundering is de constructie die onder andere uw woning draagt. Op wat voor bodemsoort uw fundering is gebouwd, verschilt per provincie. Zo zijn de meest voorkomende bodemsoorten in Friesland klei, veen en zand. Dat vraagt om verschillende soorten funderingen. Wat de bodemsoort van de ondergrond onder uw huis is, moet worden vastgesteld. De fundering wordt geplaatst wanneer de ondergrond is bepaald.

Aangetaste fundering? Meld het ons

Houten en stalen paalfunderingen

Tot de jaren ‘70 werden huizen in Nederland voornamelijk op palen gebouwd, want vandaag de dag de nodige problemen oplevert. Een houten paalfundering kan worden aangetast door meerdere oorzaken. Denk aan schimmels (paalrot), bacteriën (palenpest) of te weinig of te korte palen. Het is dus van groot belang dat u weet in welke staat uw houten paalfundering verkeert. Daarnaast zijn sommige woningen gefundeerd op ‘staal’. De woning is dan op een verbrede (vaak gemetselde) voet op de bodem gefundeerd. Verzakking kan dan optreden bij een ongelijkmatige inklinking van de bodem. Ook in Friesland hebben we te kampen met de problemen die te maken hebben met houten en stalen funderingen en is funderingsherstel noodzakelijk.

Zettingen

De laatste jaren stonden in het teken van droge zomers. Dit had een extreem lage grondwaterstand als gevolg, waardoor zettingen in de grondlagen begon op te treden. Wanneer er zetting plaatsvindt, wordt de grond onder invloed van belasting samengedrukt, wat gevolgen heeft voor uw fundering. Als gevolg hiervan verzakken funderingen van huizen op met name klei- en veengronden in Friesland, wat ook scheuren in muren tot gevolg heeft. Dit risico treedt zowel op bij houten als stalen funderingen.

Symptomen van funderingsproblemen

Uw fundering is ondergronds aangebracht, dat betekent dat eventuele problemen niet direct zichtbaar voor u zijn. U doet er goed aan dit in kaart te laten brengen. Funderingsproblemen kunnen op termijn namelijk veel schade veroorzaken. Zo kan het leiden tot scheuren, verzakkingen of zelfs instortingsgevaar.

Een scheur in uw muur is slechts van de indicatoren van funderingsschade. Zo is het ook te herkennen aan klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen en scheve vloeren. Wanneer u dit ziet, raden we u aan gelijk aan de bel te trekken. U loopt anders het risico dat het probleem groter wordt en de waarde van uw woning omlaag gaat. Grijpt u niet in of zelfs te laat? Dan kan uw woning zelfs onbewoonbaar worden.

Wij helpen u graag met het snel en vakkundig herstellen van uw fundering. Daarvoor maken we eerst een gratis inventarisatie.

Hoe wij de fundering weer herstellen

Om uw fundering zo goed mogelijk te herstellen, onderzoeken we eerst wat het type fundering is, om vervolgens de oorzaken in kaart te brengen. Aan de hand van onze bevindingen stellen we een herstelplan op met bijbehorende offerte. Geheel vrijblijvend. Daarbij houden we rekening met aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie in kwestie. In het herstelplan wordt aangegeven wat er moet gebeuren en hoe wij dit voor u gaan aanpakken.

Minimale overlast, maximale zekerheid

Bent u bang veel last te hebben van onze herstelwerkzaamheden? Dat is niet nodig. We maken gebruik van ons eigen ontwikkelde Heli Pile paalfunderingssysteem, een van de meest innovatieve producten uit ons assortiment. Speciaal gemaakt voor moeilijk bereikbare plaatsen. We kunnen op vrijwel alle plaatsen rond uw woning aan de slag. Zelfs op 1 m², en zonder grote machines.

Waarom kiezen voor Target Fixings?

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

10

Goed werk. Netjes afgeleverd. Net personeel. Zeer professioneel. Zeer tevreden.

Bjorn, Stiens
10

Ons probleem (verzakken van een aanbouw) is zeer vakkundig verholpen door Target Fixings. Betrouwbaar bedrijf met vriendelijk personeel.

Charlotte, Wildervank

Vragen en contact

Woont u in Friesland en heeft u last van funderingsgerelateerde problemen? Wij helpen u graag! Voor vragen kunt u onder andere terecht op onze pagina met veelgestelde vragen. Daarnaast kunt u ons ook bellen op 0513 – 610050 of een mail sturen naar info@targetfixings.nl.