Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Een huis kan tegenwoordig niet groot genoeg. Daarom hebben veel huizen een aanbouw. Een serre, bijkeuken of extra garage – het komt allemaal voor. Doordat een aanbouw later wordt toegevoegd, kan de fundering van de constructie in de loop van de tijd verzakken. Doordat deze bijvoorbeeld niet even stevig is als de fundering van de hoofdconstructie, die van het huis.

Als u het idee heeft dat de boel aan het verzakken is, is het tijd om in te grijpen. We drukken u op het hart: wacht er niet te lang mee. Een stevige fundering is namelijk van groot belang. Zo zorgt het er onder andere voor dat het gewicht van de aanbouw wordt overgedragen op de ondergrond. Daarnaast is een slechte aanbouw ook niet veilig. Hoog tijd om in te grijpen wanneer u het constateert dus.

Heeft u het een aanbouw en vermoedt u dat er iets mis is met uw fundering? Hier leest u alles wat u moet weten over funderingsherstel en hoe Target Fixings u kan helpen.

Aangetaste fundering? Meld het ons

Symptomen funderingsproblemen

Grote delen van Nederland hebben te kampen met een slappe bodem. Dat komt doordat de bodem in veel gebieden uit klei en veen bestaat, wat ervoor zorgt dat de ondergrond continue in beweging is, waardoor er altijd een risico op funderingsproblemen bestaat. En die problemen zie je niet altijd.

Waar u het aan kunt merken? Klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheuren in de muren, lekkage en scheve vloeren zijn welbekende indicatoren. Wanneer dit het geval is bij uw aanbouw raden we u aan meteen aan de bel te trekken.

Als u te lang wacht, is het goed mogelijk dat het funderingsherstel en de gevolgschade nog veel duurder worden. En dat kan negatieve gevolgen hebben voor de waarde van uw woning. Wanneer u aan de bel trekt, helpen we u vakkundig en snel bij het herstel.

Oorzaken van funderingsproblemen

Het verzakken van de fundering van uw aanbouw kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan uw aanbouw gebouwd zijn op houten funderingspalen, die het risico lopen aangetast te worden door schimmels (paalrot) of bacteriën (palenpest).

Wanneer het om funderingen op staal gaat, is de aanbouw op een verbrede (vaak gemetselde) voet op de bodem gefundeerd. De grond onder deze funderingen verliest soms draagkracht door een wisselende grondwaterspiegel. Als laatste kunnen aanpassingen aan dragende muren een puntbelasting geven aan de bestaande fundering. Daarnaast is ook een combinatie van de bovenstaande oorzaken mogelijk.

Hoe wij de fundering weer herstellen

Het herstellen van een fundering is vaak een complexe aangelegenheid omdat de oorzaak van het probleem niet direct duidelijk is. We gaan daarom ook pas van start als we een goede plan van aanpak hebben.

Daar beginnen we mee door bij het eerste bezoek de situatie in kaart te brengen. Aan de hand van onze bevindingen stellen we een herstelplan met bijbehorende offerte op. Geheel vrijblijvend.

Hierbij houden we rekening met aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de bestaande constructie. In het herstelplan leggen we u zo duidelijk mogelijk uit wat er staat te gebeuren en hoe we dit gaan doen.

Herstel met ons eigen systeem

Om de fundering van uw aanbouw zo goed mogelijk te herstellen maken we gebruiken van ons eigen Heli Pile-paalfunderingssysteem. De Heli Pil maakt het mogelijk om zonder trillingen en met minimale overlast te funderen. Daarbij maken we niet gebruik van zware machines, waardoor we op vrijwel iedere plaats in en rondom uw aanbouw terecht kunnen, Zelfs op 1 m².

Nieuwe fundering maken voor uw aanbouw

Naast het herstellen van de fundering van uw aanbouw kunnen we ook een compleet nieuwe fundering plaatsen. Daarmee gaan we pas van start na het opstellen van een uitgebreid palenplan. We houden rekening met aanlegdieptes, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de constructie. Het uiteindelijke plan gebruiken we als uitgangspunt voor het opstellen van de offerte. Ook met het plaatsen van de fundering van de aanbouw maken we gebruik van ons Heli Pile-paalfunderingssysteem. 

De service van Target Fixings

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Goede informatie en een duidelijke offerte.
Bij de de uitvoering wordt netjes gewerkt en overlegd als dat nodig is. Prettige mensen om over de vloer te hebben

Theo, Hurdegaryp
9

Belangrijk voor ons waren dat de afspraken zijn nagekomen. Er was ruimte voor overleg en vragen van onze zijde, Voor zover wij kunnen beoordelen is het werk zorgvuldig en met kennis van zaken uitgevoerd. Wij hebben het instrumentarium in de auto’s bewonderd. De houten vloer is schadevrij opgebroken en weer hersteld.

Jos Nyst, Ernst

Contact en verdere vragen

Heeft een aanbouw en vermoedt u funderingsproblemen? Onze experts staan voor u klaar! En als u nu al vragen heeft, verwijzen we u graag door naar onze pagina met veelgestelde vragen. Wanneer u meer wilt weten over funderingsherstel kunt u terecht op de volgende pagina’s, waar we u meer vertellen over hoe u de funderingen van uw aanbouw kunt laten herstellen, maken of hoe wij de verzakking verhelpen.

Heeft u andere vragen en bent u nieuwsgierig naar onze service: bel ons op 0513 – 61 00 50 of stuur een mail naar info@targetfixings.nl.