Alles onder 1 dakconcept
Onzichtbare oplossingen
Minimale overlast
Goed onderbouwde oplossingen
Actief in binnen- en buitenland
Ervaren specialist

Uw woning moet stevig staan om veilig bewoonbaar te zijn en te blijven. Zonder een sterke fundering is dat niet mogelijk. Een goedwerkende fundering verdeeld het gewicht van de constructie gelijkmatig over de ondergrond. Wanneer een fundering niet meer naar behoren werkt, wordt de constructie onveilig. De symptomen van een gebrekkige fundering zijn onder meer: deuren die klemmen, ramen die niet goed open of dicht willen en/of zelfs een aflopende vloer. Of uw fundering nu oud of nieuw is, wij weten hoe we hem kunnen versterken!

Ontstaan

In Nederland zijn we niet gezegend met een harde bodem. In de meeste gebieden in ons land bestaat de bodem uit veen en klei. Deze lagen zijn niet altijd stabiel en daardoor kan de fundering verslechteren. In sommige gevallen zijn de symptomen van een zwakke fundering niet duidelijk. Het is daarentegen wel belangrijk om al uw twijfels serieus te nemen. Als u niet ingrijpt kan de woning zijn waarde verliezen of zelfs onbewoonbaar worden. Hoe eerder wij uw fundering kunnen herstellen of versterken, des te minder dit voor u gaat kosten.

Huidige fundering verzakt

Er zijn verschillende types funderingen, en allemaal hebben ze hun zwakke punten. Een fundering op staal is kwetsbaar door werking van de grond. Bij een fundering op houten palen kan het zijn dat er rot ontstaat. De belasting van een muur kan soms te zwaar zijn voor een fundering. Of veranderingen in de constructie kunnen leiden tot een te hoge puntbelasting, en ook dat zorgt voor verzakkingen. Soms zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen en ligt het probleem niet bij één onderdeel.

Oplossing zoeken

Omdat er een opeenstapeling van oorzaken kan zijn, is het nodig een goede inventarisatie te doen. Op basis van deze inventarisatie wordt dan een herstelplan gemaakt waarbij zaken als ondergrond, waterstand en dergelijke worden meegenomen.

Soorten funderingen

Paalfundering 
Bij een paalfundering wordt het gewicht van uw constructie door palen overgebracht naar de dragende ondergrond die soms zeer diep kan liggen. De palen zijn gemaakt van hout, staal of beton en komen in vele vormen voor. Denk hierbij aan boorpalen, stalen buispalen, schroefpalen of heipalen. Nadelen van dit type fundering zijn uitvoeringsfouten, droogstand van houten palen, te hoge belasting, en negatieve kleef.

Fundering op staal (ondiepe fundering)
Een vereiste voor toepassing van dit type fundering is een harde/ stabiele ondergrond. Vaak is dit zand. Er wordt bij dit type fundering namelijk geen gebruik gemaakt van heipalen. De fundering wordt op de draagkrachtige ondergrond geplaatst, ongeveer 80 cm onder het maaiveld. De nadelen van een fundering op staal zijn gebrek aan draagkracht van de ondergrond, te hoge belasting, puntbelasting, zetting en bodemdaling.

Pijlerfundering (poerenfundering)
De blokken die gebruikt worden voor de fundering noemen we poeren. Dit zijn vaak gemetselde poeren op een betonplaat waarover een doorlopende betonbalk gemaakt is. Dit is de drager van de muren.

Dragende vloer met vorstrand
Kenmerkend voor dit type fundering is de vloer en fundering, die uit één geheel bestaan. Hierdoor wordt de druk over een groter oppervlak verdeeld. Het materiaal waarvan de plaat wordt gemaakt is gewapend beton. Dit wordt in het werk gestort.

Het versterken

Omdat de oorzaak van het funderingsprobleem meestal niet meteen duidelijk is, brengen we bij ons eerste bezoek in kaart wat het probleem is. Als aanvullend onderzoek nodig is wordt dit eerst met u overlegd. Aan de hand van onze conclusies stellen we een plan van aanpak met offerte op. Voordat we aan de slag gaan met het herstellen of versterken kijken we naar aanlegdieptes van funderingspalen, paalbelastingen en specifieke eigenschappen van de bestaande constructie.

Minimale overlast

Ons Heli Pile-paalfunderingssysteem gaat ervoor zorgen dat de overlast van het funderingsherstel minimaal is. Zo gebruiken wij geen grote, zware machines en kunnen we overal in en rondom uw woning komen.

Alle voordelen op een rij

  • Gratis inventarisatie
  • Goed onderbouwd herstelplan met offerte
  • Testen in het werk mogelijk
  • Minimale overlast
  • Werken op 1 m² mogelijk
Plan vrijblijvend een afspraak in Contact opnemen

Contact opnemen of vragen?

Voor alle vragen over funderingsproblemen kunt u bij ons terecht. U kunt ook de pagina met veelgestelde vragen bekijken. Daarnaast geven we u graag meer informatie over onze werkwijze, bijvoorbeeld hoe we uw fundering herstellen, maken of hoe we een verzakking verhelpen. Voor hulp op maat kunt u ons bellen op 0513 – 61500 of een mail sturen naar info@targetfixings.nl

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

9

Goede informatie en een duidelijke offerte.
Bij de de uitvoering wordt netjes gewerkt en overlegd als dat nodig is. Prettige mensen om over de vloer te hebben

Theo, Hurdegaryp
10

Target Fixings werkt met vakkundig personeel en heeft de uit te voeren werkzaamheden op een professionele wijze uitgevoerd.

Jan , Hijken